Recept uitsmijter spek kaas

Een uitsmijter spek kaas kan eigenlijk altijd, wat mij betreft dan. Zeker in het weekend, na een ochtend winkelen, kinderen wegbrengen, het huis opruimen vind ik dat ik een uitsmijter heb verdiend. Ik weet het, het zal niet voldoen aan de eisen van Sonja Bakker. Zaterdag is nou eenmaal mijn SASdag.

Een uitsmijter spek kaas maken is kinderlijk eenvoudig. Als je man of vriend zegt aaaah schat, maak jij hem even…. ik kan dat niet…. dan is hij waarschijnlijk gewoon te lui. Trap daar niet in, iedereen hoort een uitsmijter spek kaas te kunnen maken. Mocht hij het nou echt niet kunnen, dan stuur je hem maar naar deze website.

spek in de pan voor een lekkere uitsmijter met kaas en spek
spek in de pan voor een lekkere uitsmijter met kaas en spek

Ingrediënten voor een heerlijk recept uitsmijter spek kaas

Natuurlijk is een uitsmijtertje het lekkerste op een vers broodje
Natuurlijk is een uitsmijtertje het lekkerste op een vers broodje of op een verse boterham

Zelf een uitsmijter spek kaas bakken

 • zet een koekenpan met een beetje boter op middelhoog vuur
 • leg de plakjes spek in de pan
 • bak het spek kort aan
 • breek de eieren op de rand van de pan
 • laat het eiwit door de pan lopen (een beetje schommelen met de pan) zodat het eiwit goed verdeeld is
 • als het ei begint te stollen kan je de plakken kaas op de uitsmijter leggen
 • nu rustig wachten totdat de kaas gesmolten is
 • als de kaas gesmolten is, is je uitsmijter spek kaas klaar
Er zijn tal van super-de-luxe recepten maar wees eerlijk... er gaat maar weinig boven een uitsmijter spek kaas
Er zijn tal van super-de-luxe recepten maar wees eerlijk… er gaat maar weinig boven een uitsmijter spek kaas
 • legt de boterhammen op een bordje
 • laten uitsmijter uit de pan op de boterhammen glijden
 • naar smaak peper en zout toevoegen

eet smakelijk!

Bij veel recepten zie je een wijn tip staan. Bij dit recept past zeker geen wijn. Wat mij betreft past er maar één drankje bij dit recept. Een groot glas koude melk. Oké, voor karnemelk is ook wat te zeggen.

Ik zie dat veel mensen ook op zoek zijn naar het aantal calorieën in een uitsmijter spek kaas. Omdat ik het eigenlijk zelf niet wil weten, behandel ik dat op een andere pagina. (als ik het kan opbrengen, want ik vermoed dat het vrij veel calorieën zijn)

1 Comment

 1. Ik heb eens bij Van der Valk (hotel) smorgens een uitsmijter met spek gegeten. Heerlijke spek hadden die en ben de naam vergeten van zowel de vestiging alswel die spek (alzheimer?). Elders ben ik het nooit meer tegengekomen. Er zaten bijna geen vetranden etc. aan en was mooi mager om te zien. Ook in de winkel AH of slager kon ik het niet ontdekken. Zou dat gewoon bacon geweest kunnen zijn? Maar dan ook dikkere plakken?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.