Ja natuurlijk moet je de ham en kaas meebakken bij een uitsmijter

Ik moet even mij ei kwijt…. Ja, bij een uitsmijter met ham en kaas moet je de ham en kaas meebakken. Dat is veel lekkerder en anders zou het wel een boterham met ham en kaas met een gebakken ei heten toch?

Vorige week zat ik ergens te lunchen en toen zag ik tot mijn stomme verbazing een uitsmijter voorbij komen met de ham en de kaas NIET meegebakken. Ik vraag nog even aan de serveerster of dat de speciale wens was van die klant… nee hoor, zo maken we ze altijd. Nou ja zeg! Is de kok bang dat zijn pan vies zal worden ofzo?

Ik bestel toch geen boterham met ham en kaas met een gebakken ei er op?

Moet je de ham en kaas meebakken bij een uitsmijter?

Wat mij betreft zou je het dus helemaal niet hoeven te zeggen maar ik vraag in een lunchtent altijd of ze mijn uitsmijter kunnen maken zoals hij wat mij betreft hoort: ham en kaas meegebakken dus. Je krijgt dan verschillende reacties: ja natuurlijk doen we dat maar ook: oh, dat zal ik even aan de kok vragen, ik weet niet of dat kan. Ik explodeer dan al bijna… of dat kan? Je hebt toch een koekenpan… pannenkoek!

Lunchen als God in Frankrijk: een heerlijke uitsmijter gemaakt met kaas, champignons en salami

Het gekke is dat veel mensen het best normaal vinden als de ham en de kaas niet meegebakken zijn als ze een uitsmijter bestellen buiten de deur. Thuis zal niemand dat doen volgens mij, dan bak je gewoon mee. Ik ga zelfs zover dat ik even een deksel op de pan doe om de kaas goed te laten smelten maar dat is misschien mijn afwijking (of ben ik daarin niet de enige… laat hieronder even weten hoe jij er over denkt)

met een deksel op de pan smelt de kaas van je uitsmijter wat sneller
met een deksel op de pan smelt de kaas van je uitsmijter wat sneller

Zo, dat lucht op zeg!

Nu maar hopen dat ik niet heel culinair Nederland over me heen krijg over dat het veel beter is om het anders te doen.

3 Comments

 1. Ik maak altijd alleen maar uitsmijters met kaas en die laat ik idd mee smelten in de pan, heerlijk!!!

  Maar nu wilde ik dus een keer een ham en kaas uitmijter gaan maken en was op zoek naar hoe ik dat moest doen maar kom je dus alleen de koude varianten tegen hè!!!

  Mag ik vragen wat voor ham jij daarvoor gebruikt en in welke volgorde jij dan bakt?

  Alvast bedankt voor je hulp.

  Groetjes Chantalle

  • Ik gebruik vaak gewoon achterham. Volgorde: Ham als eerste in de pan na ongeveer 1 minuut ei erbij en dan leg ik daar meteen de kaas op. Kaas beter laten smelten: deksel op de pan doen ( 1 minuut is vaak genoeg om de kaas lekker te laten smelten)

 2. Vorige week zat ik ergens te lunchen en toen zaK ik tot mijn stomme verbazing een uitsmijter voorbij komen met de ham en de kaas NIET meegebakken. Ik vraag nog even aan de serveerster of dat de speciale wens was van die klant… nee hoor, zo maken we ze altijd. Nou ja zeg! Is de kok bang dat zijn paS vies zal worden ofzo?

  P.S. wil niet miereneuken maar twee typefoutjes in uw zin (zie hoofdletters)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.